Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Sebemotivací k úspěchu

Sebemotivací k úspěchu?

Pokud chcete být v životě úspěšný, je velmi nutné vynikat v jedné zásadní věci - v umění vlastní motivace. Musíte vědět, jak motivovat sebe samého. Měl byste být schopný si zachovávat silného ducha - bez ohledu na to, jaké životní situace prožíváte. Sebemotivace je jedním z důležitých způsobů, jak získat sílu potřebnou k překonání potíží. Ti z vás, kteří jste se vzdali v těžkých zkouškách života ještě před tím, než "bitva začala" zde najdete pár inspirativních myšlenek a způsobů, jak vyhrát příště.

Praktické tipy, jak efektivně budovat vlastní motivaci:

1. Hledejte důvod
Důvod / význam, proč něco děláte je nejsilnějším zdrojem vaší motivace. Tento fakt vás může inspirovat k tomu, abyste co nejlépe zvládli jakékoli překážky na cestě ke zdárnému konci. Pokud máte silný důvod - zvládnete často i nemožné věci. Je to pramen motivace, který nikdy nemůže vyschnout. Kdykoliv si myslíte, že jste "na dně" - vzpomeňte si a hledejte důvod a smysl toho co děláte - a tím dostanete čerstvou dávku motivace.

2. Mějte svůj sen
Důvod je silný zdroj motivace, ale je to stále v abstraktní rovině. Musíte učinit konkrétní kroky v podobě snu. Představte si, jak bude vypadat svět v budoucnosti. Představte si, jak lidé budou žít a pracovat. Představte si, kolik úsměvu, lásky a dobroty do vašich vztahů dáváte. Mít sen je důležité, protože je těžké být motivovaným, pokud nemáte terč, cíl. Jen si pomyslete, že lidé, kteří hrají basketbal nemají na hrací ploše koš .. Budou motivováni ke hře bez koše? Asi těžko. Potřebují cíl. I ty potřebuješ cíl. Začíná se snem - ale musí být dostatečně velký, silný a realistický, aby vás vytáhl ze zóny pohodlí a komfortu.


3. Buďte "hladový"
Pokud chcete být skutečně motivovaným, musíte mít hlad, a ne pouze touhu! S jednoduchým přáním se daleko nedostanete. Jak můžete mít hlad? Váš důvod proč věci děláte a váš sen zde hrají velkou roli. Pokud máte silný důvod, proč to děláte a zároveň velký sen, který s tím souvisí - měli byste tam někde ve vašem nitru pociťovat hlad. Pokud ho nemáte, tak vše, co potřebujete udělat je - připojit opět pádné důvody k vašemu snu. Inspirujte se důvody, proč to děláte a opět pocítíte ten pověstný, vnitřní hlad.

4. Odstartujte své vlastní závody
Tak, jak říká Michail Baryšnikov - "Nesnažím se tančit lépe než kdokoliv jiný. Zkouším tančit lépe než já sám. "Porovnávání se s ostatními je nejefektivnější způsob, jak se sami odrazovat. Dokonce i když začnete s nadšením - brzy ztratíte energii, když se začnete porovnávat s ostatními. Nedovolte, aby se vám to stalo. Zůstaňte na trati vlastních závodů. Protože jediným konkurentem jste vy sám! Koncentrujte se tedy na vítězství.

5. Udělejte jeden krok
Pokud potkáte na vaší cestě překážky, můžete mít tendenci přestat. Můžete si pomyslet, že jít dál je velmi obtížné. Může vás přepadnout pocit strachu a úzkosti, že se váš sen vzdaluje. Ale právě zde je místo, kde můžete vidět rozdíl mezi vítězi a poraženými. Ačkoli oba se setkávají se stejnými problémy, je zde jedna věc, která dělá vítěze vítězem: odvaha pokračovat. Soustřeďte se proto v takové situaci pouze na jeden krok vpřed. Nemyslete na to, že skončíte závody. Zapomeňte na to, kolik dalších překážek na vás čeká. Soustřeďte se pouze na další krok.

6. Pusťte z hlavy svou minulost
Věřte tomu nebo ne, jedním z nejlepších demotivátorů vás samých je vaše minulost. Neustálé promítání své minulosti vás obírá o čas, energii a motivaci. Dělá vám příliš velkou zátěž, kterou nesete na vašich bedrech. Zlikvidujte ji! Přestaňte se jí zabývat! Je to už pryč. Nemůžete ji změnit. Dnes je nový den - a vy máte jedinečnou šanci právě v této chvíli zvítězit. Bez ohledu na to, jak špatně může vypadat vaše minulost, stále máte před sebou skvělou budoucnost. Využijte ji! Máte obrovskou šanci začít znovu. Jen směle vpřed!

Použijte tyto tipy a motivujte se. Nespokojte se s průměrností. Dovolte své vlastní motivaci, ať vás přivede k takové dokonalosti, po jaké toužíte.