Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologický předpis pro provedení zdících prací jednoho podlaží II

Připravenost staveniště:K procesu výstavby bytového domu lze přistoupit po dokonalé přípravě staveniště. Před zahájením zdění musí být provedena přejímka základových konstrukcí včetně hydroizolace (alespoň dílčí) a zařízení staveniště. Výsledek přejímky musí být zapsán ve stavebním deníku a musí obsahovat zejména:
Výsledky kontroly hlavních rozměrů vytyčeného objektu a jeho základových konstrukcí.
Vyjádření ke stavu základů a ploch pro zdění, jejich rovinnosti a kvalitě
Vyjádření k rozsahu a stavu potřebného zařízení staveniště.

Doprava a skladování materiálů a dílců:
Doprava materiálů se uskutečňuje po silniční komunikaci na nákladních automobilech, přívěsech a návěsech. Pokud je to možné, dopravují se dílce v poloze v níž budou montovány do konstrukce.

Technologický postup provedení základové kce:

1) vyměření budoucích zdíVytyčení zdí se provede pomocí teodolitu, provázku, olovnice. Nad jednu lavečku se umístí a vycentruje teodolit tak, aby byl přesně nad hřebíkem, který označuje hranu stavby. Teodolit zaměříme na hřebík na protější lavečce. Spojnice těchto hřebíků je hrana zdi, z této osy určíme polohu budoucí zdi. Vykreslení půdorysu zdiva musí odpovídat projektové dokumentaci.

2)založení zdivaK místu budoucí zdi dopravíme materiál v požadované míře a druhu. Zdivo založíme na očištěný a zvlhčený podklad tak, že do rozprostřené malty MVC 2,5 položíme jednu vrstvu cihel v předepsané vazbě. Dbáme přitom na dokonalou směrovou a horizontální rovinnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat