Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologický předpis pro provedení zdících prací jednoho podlaží IV

Pracovní pomůcky a nářadí:Nivelační stroj, hadicová vodováha, měrná lať, pásmo, skládací metr, rozpěrné rámy ocelových zárubní, zednické kladívko, lžíce a naběračka, olovnice, vodováha , zednická šňůra, truhlíky na maltu, pracovní lešení, žebříky, naběračka s dlouhou násadou.

Složení pracovní čety:
Dělníci mají požadovanou kvalifikaci pro daný pracovní úkon. Všichni zaměstnanci budou seznámeni s bezpečnostními předpisy práce na staveništi a o ochraně životního prostředí.
• vedoucí čety 1
• zedníci – vyzdívači 2
• pomocníci zedníků 3
• výroba malty a betonu 1
• vazač 1
• jeřábník 1
celkem 9


Vedoucí čety zodpovídá za organizaci práce uvnitř čety a za kvalitu provedené práce, která musí odpovídat projektu a technologickému předpisu zdění.
Zedník provádí vyzdívání, vyrovnávání a zakládání zdiva a osazuje také nadokenní a nadedveřní překlady.

Pomocník zedníka zabezpečuje přísun potřebných materiálů, nanáší a rozprostírá maltu na ložnou plochu zdiva, podává cihly zedníkovi a připravuje lešení pro zdění druhé výšky.
Pomocník pro výrobu malty a betonu musí ovládat základní receptury složení jednotlivých směsí. Připravuje maltu pro zdění.

Jeřábník je zodpovědný za provoz a běžnou údržbu jeřábu a také za způsob dopravy a ukládání všech břemen. Jeho odborná kvalifikace musí být doložena jeřábnickým průkazem.

Žádné komentáře:

Okomentovat