Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologický předpis pro provádění zemních prací IV

Výkop jámy:

Zabezpečení jámy proti sesunutí se zjistí podle stavebního výkresu. Výkop je nepažený ve sklonu 1: 0,5. Stavební jáma je obdélník velikosti 36,0 x 31,3 m a hloubky 3,7 m. Zemina je hlína s částečným obsahem písku. Těžbu zeminy bude provádět hydraulické pásové rypadlo DH 101 o objemu hloubkové lopaty 1,6 m3a výkonem v rozmezí 180-280 m3/h. Šířka lopaty je 1,5 m. Předpokládaný dosah je 5 m. Způsob výkopu a pojezdu je patrný z přílohy.

Pro odvoz zeminy bude použit dempr Volvo BM A 25 C 6x6 o obsahu korby 13,5 m3 . Dempr bude pojíždět za rypadlem po stejné dráze, jakou vykoná rypadlo.

Množství vykopané a odvezené zeminy bez výkopů patek a základových pasů činí 5297 m3 , vytěžená zemina bude odvážena na úložiště do vzdálenosti 14 km. Dočištění dna provedou ručně kopáči pomocí lopat a krumpáčů.

Jámu je potřeba odvodnit od dešťové vody. Odvodnění bude provedeno pomocí rýhy kolem jámy, která bude odvádět dešťovou vodu mimo jámu.

Hloubení rýh

Zaměření rýh provede geodet se dvěma pomocníky pomocí nivelačního přístroje, výtyček a olovnice. Pro výkop rýh pro patky a základové pasy bude použito hydraulické rypadlo TY 45 o šířce lopaty 0,8 m a objemu lopaty 0,33 m3 . Pro odvoz bude použita sklopka Tatra 815 S1. Objem vytěžené zeminy činí 160,3 m3. Způsob provedení rýh je patrný z přílohy Výkop patek a základových pasů.

Žádné komentáře:

Okomentovat