Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Technologický předpis pro provedení vnější kanalizace

Zadání:Vypracujte podklady pro vnější provedení kanalizace k řešenému objektu včetně napojení na hlavní větev kanalizace, popište technologický postup provádění, výpis použitých mechanismů. Vypracujte tabulku fyzických objemů a pracností. Navrženou kanalizaci vyznačte do situace, prokótujte a popište. Vypracujte vzorový příčný řez, který bude vyznačen v situaci.


Technologický předpis pro provedení vnější kanalizace
Obecné informace:
Technologický předpis je zpracován pro objekt – prodejna potravin+ klub mládeže Náchod.Jde o dvoupodlažní objekt, v podzemní části se nachází část CO, malý víceúčelový sál pro 160 diváků a další prostory nutné pro provoz klubu. V nadzemní části je prodejna potravin, příprava masa, zeleniny, lahůdek, bloky chladíren, strojovna chlazení a vzduchotechniky a sklady. Součástí objektu je zvedací plošina, kanály vzduchotechniky, schodiště nouzového úniku. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou skeletovým systémem S 1.2 a konstrukční výškou 3,6m. Půdorysné rozměry jsou 33,0 x 28,5 m.

Vytyčení výkopuKanalizace je vyznačena v situaci a její vytyčení provede stavbyvedoucí pomocí pásma a teodolitu tak, že vápnem vyznačí do zeminy pruh, který ukazuje budoucí polohu kanalizace.

Hloubení výkopu pro kanalizaciPro vyhloubení rýhy bude použito mechanizace, tj. hydraulické rypadlo s hloubkovou lopatou. Materiál vykopaný z rýhy rypadlo odkládá vedle výkopu ve vzdálenosti cca 2 m, aby nehrozil sesuv zeminy do výkopu a aby byl kolem rýhy dostatečný prostor pro provedení kanalizace. Správnou hloubku výkopu kontrolují pracovníci pomocí latě a nivelačního přístroje. Výkop je potřeba buď vysvahovat, tak aby pracovníkům nehrozil sesuv, nebo se výkop paží. Pažení je výhodné tam, kde by bylo svahování objemově náročné a kde nám podmínky svahování neumožňují. Po vyhloubení jámy se provede dočištění výkopu. Dočištění provedou pracovníci ručně, tj. krumpáči a lopatami. Dno nesmí být překopáno nebo nakypřeno, musí být pevné a dostatečně únosné. Spádování musí odpovídat projektové dokumentaci. Na dně rýhy se zřídí nejprve podkladní vrstva z prosáté zeminy nebo písku 100 – 300 mm tl. .

Hydraulické rypadlo
TY 45
Šířka lopaty: 0,8m
Obsah lopaty: 0,33 m3
Šířka rypadla: 2480 mm

Žádné komentáře:

Okomentovat