Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologický předpis pro provedení vaznicového krovu

Zadání:
Vypracujte technologický předpis pro provedení vaznicového krovu na zadaném objektu, technologický předpis bude obsahovat tyto přílohy: půdorys a řez krovem 1:50, schematické zakreslení 6ti etap montáže s příslušnými detaily spojů a popisem technologického postupu.
Technologický předpis pro provedení zdících prací
Popis objektu:
Technologický předpis je zpracován pro bytový dům s 8 bytovými jednotkami. Jde o čtyřpodlažní objekt, v podzemní části se nachází sklepy. V nadzemní části jsou vždy v každém patře dvě bytové jednotky. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou podélným stěnovým zděným systémem s konstrukční výškou 3,0m. Půdorysné rozměry jsou 10,80 x 20,70 m.

Základy jsou tvořeny monolitickými pasy, obvodový plášť je tvořen zdivem typu POROTHERM. Střecha je valbová s taškovou krytinou, krov je tvořen dřevěnou vaznicovou soustavou se stojatou stolicí .

Připravenost staveniště:

K procesu výstavby bytového domu lze přistoupit po dokonalé přípravě staveniště.
Stavba se nyní nachází ve fázi, kdy jsou vyzděny svislé nosné konstrukce posledního podlaží, je dokončen strop nad posledním nadzemním podlažím a vše je připraveno pro montáž vaznicového krovu. Celá půdní úroveň i půdní nadezdívka z CP a vyrovnávací betonová mazanina je hotová a dostatečně zatvrdlá (Þ strop je pochůzný). Půdní nadezdívka, štítová zeď, pilířky, komínové i schodišťové zdivo jsou provedeny v souladu s projektovou dokumentací. Otvory pro kotvení vazby jsou přesně rozmístěny, jejich počet i rozměry souhlasí. Není vhodné v prostoru krovu provádět jiné práce než spojené s jeho výstavbou. Po celém obvodu objektu je vybudováno trubkové ocelové lešení a ochranná síť.

Žádné komentáře:

Okomentovat