Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologický předpis pro provádění zemních prací

Zadání:
Vypracujte technologický předpis pro provedení zemních prací na zadaném objektu + výkres výkopu s prokótováním.


Technologický předpis pro provedení zemních prací

Obecné informace:
Technologický předpis je zpracován pro objekt – prodejna potravin+ klub mládeže Náchod.Jde o dvoupodlažní objekt, v podzemní části se nachází část CO, malý víceúčelový sál pro 160 diváků a další prostory nutné pro provoz klubu. V nadzemní části je prodejna potravin, příprava masa, zeleniny, lahůdek, bloky chladíren, strojovna chlazení a vzduchotechniky a sklady. Součástí objektu je zvedací plošina, kanály vzduchotechniky, schodiště nouzového úniku. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou skeletovým systémem S 1.2 a konstrukční výškou 3,6m. Půdorysné rozměry jsou 33,0 x 28,5 m.
Základy jsou tvořeny z prefabrikovaných patek a monolitických pasů, obvodový plášť pro 1.PP je tvořen z cihelného zdiva, 1.NP porobeton. Střecha je dvouplášťová z keramických panelů, plochá s povlakovou krytinou z asfaltových pásů Bitagit.
Poloha staveniště je stabilizována jedním polohovým bodem a dvěma směry, výškově pak jedním výškovým bodem v systému B.p.v. Stavba je realizována na pozemku vedeném jako louka a v její lokalitě se nenachází žádná ochranná pásma.

Rozsah staveniště:
Plocha staveniště ……………….. 81,0x76,0 = 6156 m2
Plocha objektu…………………... 33,0x28,5=940,50 m2
Plocha pro uskladnění ornice …… 608,00 m2
Plocha pro ostatní účely ………… 3619,50 m2
Pozn:
Výpočet kubatury vytěžené zeminy je uveden v příloze Výpočet kubatury.

Pracovní podmínky:
Přístupová cesta na staveniště je přímo z přiléhající komunikace. Je vyznačena v obrázcích z příloh. Přístupová cesta je zpevněná, tvoří ji prefabrikované panely.
Inženýrské sítě se nacházejí mimo stavební pozemek( jsou vyznačeny na výkresu situace), přípojky se zbudují nově (řešeno a vyznačeno v samostatném příkladu výkres zařízení staveniště.
Základní hygienické podmínky budou zajištěny mobilním WC s umývárnou (WC je provedeno pomocí technologie „suchá metoda“).

Žádné komentáře:

Okomentovat