Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Technologický předpis pro provedení bednění a betonáže

Zadání:
Vypracujte technologický předpis pro provedení železobetonového monolitického skeletu na zadaném objektu. Použití systémového bednění + vypracování výkresu tvaru, použití bednících prvků a časového průběhu prací.
Technologický předpis pro provedení ŽB skeletu

Popis objektu:
Technologický předpis je zpracován pro objekt – prodejna potravin+ klub mládeže Náchod.Jde o dvoupodlažní objekt, v podzemní části se nachází část CO, malý víceúčelový sál pro 160 diváků a další prostory nutné pro provoz klubu. V nadzemní části je prodejna potravin, příprava masa, zeleniny, lahůdek, bloky chladíren, strojovna chlazení a vzduchotechniky a sklady. Součástí objektu je zvedací plošina, kanály vzduchotechniky, schodiště nouzového úniku. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou skeletovým systémem a konstrukční výškou 3,6m. Půdorysné rozměry jsou 33,0 x 28,5 m.
Základy jsou tvořeny z patek a monolitických pasů, obvodový plášť pro 1.PP je tvořen z cihelného zdiva, 1.NP porobeton. Střecha je dvouplášťová z keramických panelů, plochá s povlakovou krytinou z asfaltových pásů Bitagit.

Rozsah staveniště:
Plocha staveniště ……………….. 6156 m2
Plocha objektu…………………... 940,50 m2

Systémové bednění:
Stavba bude provedena z monolitického železového betonu. Tato technologie výstavby potřebuje ke svému provádění bednění a to nejlépe systémové, které je hospodárné jak na čas tak i po finanční stránce. Pro provedení systémového bednění jsem zvolil systém MEVA.
Systémové bednění MEVA vzniklo v Německu, je velmi lehké a umožňuje ruční manipulaci. Spojování prvků je jednoduché a to pomocí zámků MEVA. Pro bednění stropů použijeme tzv. padací hlavy, které zvyšují efektivnost tohoto bednění. Sortiment bednících prvků je zdokumentován v příloze.

Žádné komentáře:

Okomentovat