Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Příprava na setkání týmu 1.


Příprava na setkání týmu 1.


Je dobré, aby každému setkání předcházela aspoň malá příprava. Pokud máme řešit důležité věci je dobré, aby vedoucí předem nastínil problémy, o kterých se bude jednat. Setkání bez plánu je jak cesta bez plánu, před níž je ujasněn pouze moment odjezdu a účastník má pocit, že krouží naprázdno, že nemá cíl a ztrácí pouze čas a energii.

Člen týmu
Pokud zúčastněný bude dobře znát témata, o nichž se bude jednat, má možnost se na ně připravit, zamyslet se, a tak se hodnotně podílet na společné práci.

Průběh setkání
Je na vedoucím, aby jasně definoval problém a úkol. Musí objasnit v čem spočívá problém a co by mohla skupina dělat s tímto problémem. Je užitečné, aby vedoucí objasnil i „proč“, důvody, které vedou k tomu, aby se právě o této záležitosti jednalo.

„Jak“: zahrnuje určení metody a způsobu, jak se budou zúčastnění podílet na diskusi. Může ohraničit čas, základní pravidla spolupráce ( syntetičnost, mluví jen jeden, držet se tématu, kritérium pro jednotlivé vstupy apod.)

Hlavní fáze- velmi důležitá je role vedoucího, který slouží jako fead-back. Např. může zasáhnout, pokud někdo mluví příliš obšírně, upozorní na „skákání“ si do řeči…atd.
Na závěr vedoucí shrne to, co tým vytvořil, a utvoří závěr.

Žádné komentáře:

Okomentovat