Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Kevin J. Anderson - Akta X - Protilátky

Autor: Kevin J. Anderson
Název knihy: Akta X - Protilátky
Rok vydání: 1997
Překladatel: Pavel Dufek
Ilustrátor: Martin Zhouf
Stručný obsah: V doutnajících troskách laboratoře pro výzkum genetiky v DyMaru, financované státem, je nalezeno tělo zohavené neznámou nemocí. Agenti FBI Fox Mulder a Dana Scullyová se bojí, aby to nebyl počátek epidemie smrtelného moru. Ve snaze zastavit smrtící virus, objevují něco, z čeho jim běhá mráz po zádech: David Kennessy, význačný badatel v oblasti rakoviny, dělal před svojí smrtí pokusy se slibnou, leč velice nebezpečnou technologií, a to s mikroskopickými biostroji, které dokáží vyléčit libovolnou chorobu a zhojit jakékoli zranění. Teoreticky by to mohla být zázračná léčba, možná i cesta k nesmrtelnosti.
Hlavní postavy - charakteristika : Fox Mulder - zvláštní agent, který pracuje na oddělení paranormálních jevů ( Akta X ). V dětství mu unesli sestru a on se jí celý svůj život snaží najít, také proto vidí ve všem něco tajemného.
Dana Scullyová- pravý opak agenta Muldera. Na jeho oddělení byla přiřazena, aby pravidelně podávala zprávy o jejich práci.
Hlavní myšlenka knihy: Některé tajné pokusy jsou velmi nebezpečné. Kdyby se náhodou dostali do nepravých rukou, mohli by způsobit nesčíselnou katastrofu.
Motto: Někde tam venku je pravda.

Žádné komentáře:

Okomentovat