Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Les Martin - na motivy seriálu Chrise Cartera - Akta X - Soumrak padá

Autor: Les Martin ( na motivy seriálu Chrise Cartera )
Název knihy: Akta X - Soumrak padá
Rok vydání: 1996
Přeložil: Michal Švejda
Návrh obálky: Michael Grecco
Stručný obsah: Hluboko v lesích státu Washington pracuje parta 30 dřevorubců na těžbě dřeva. Z ničeho nic začali pohřešovat jednoho svého kolegu. V záchvatu paniky, a z hrůzy se rozhodli, že se pokusí dostat z lesa a najít nějakou pomoc. Tuto cestu se jim však do soumraku nepodařilo vykonat, a tak všichni zahynuly.
Na scénu se dostávají agenti FBI Mulder a Scullyová a pracovník Federální lesní zprávy Larry Moore a šéf ostrahy Steve Humphreys. Tato čtveřice se vydává do tábora, aby se pokusila vyřešit případ pohřešování 30 dřevorubců.
Při cestě do tábora se jim však stane nehoda při níž se stane automobil nepojízdný, protože měl propíchnutou pneumatiku. Proto musí všichni pokračovat pěšky i se svými zavazadly.
Když dorazí do tábora dřevorubců, z hrůzou zjistí že veškeré technika je rozbitá a generátor na výrobu elektřiny nefunkční. Mezitím, co se Steve Humphreys pustí do opravy generátoru, vydají se ostatní na průzkum okolí. Necelý kilometr od tábořiště naleznou na stromě cosi, co připomíná kokon nějakého mutanta. Po odříznutí z hrůzou zjistí, že v tomto kokonu je mumifikovaný a zcela vysušený člověk.
Mezitím se Humphreysovi podařilo opravit generátor. Avšak když si šel odpočinout do jednoho ze srubů našel uvnitř dalšího člověka. Když mu přikázal, aby se otočil zjistil, že se jedná o Douga Spinneyho.
Po návratů zbylých členů skupiny se pustí do Spinneyho výslechu a konečně se dozví, co se tam před nedávnem dělo. Doug vylíčí, jak dřevorubce a jeho skupinu napadl nějaký neznámí hmyz proti kterému není obrany.
Po vyslechnutí této historky jsou všichni nuceni být pře noc ve srubu. Všichni kromě Steva Humphreyse, který se rozhodl, že se vydá pro pomoc.
Po dvou bezesných nocí došel v generátoru benzín, a tak se všichni museli vydat k autu a pokusit se ho opravit. O pár hodin později, našla protichemická jednotka tři mumifikovaná těle. Byly to Mulder, Scullyová a Moore. Mulder a Scullyová toto setkání s hmyzem přežili, Moore však nikoliv.
Hlavní postavy - charakteristika: Fox Mulder- svéhlavý agent FBI honící se za nevysvětlitelnými záhadami.
Dana Scullyová- agentka FBI a kolegyně Muldera.
Doug Spinney- ochránce přírody a bojující proti kácení stromů.
Larry Moore- poctivý pracovník Federální lesní správy.
Steve Humphreys- šéf ostrahy dřevozpracující firmy Schiff-Immergut Lumber Company.
Hlavní myšlenka knihy: Kácením stromů narušujeme ekosystém na celé planetě a tím přivádíme lidstvo pomalu, ale jistě do záhuby.
Motto: Někde tam venku je pravda.

Žádné komentáře:

Okomentovat