Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 7 – Varianta delta 2/3

Cestou do Düsseldorfu se Marcinko spojil se svým starým přítelem Fredem Kohlerem a doholi se na návštěvě. Fred byl velitel německé výzvědné a protiterosristické jednotky KSK 8. Sídlo měl zastrčené hluboko v lese asi hodinu jízdy od Düsseldorfu. Po vřelém přijetí vzal Fred Marcinka na oběd. Během oběda se dozvěděl, že ho Fred již nějakou dobu sleduje a že mají oba dva stejný cíl, a to najít lidi, kteří mají za vinu destabilizaci SRN a ohrožují mír po celém světě. Dohodli se proto na spolupráci.
Nejprve se vydal Marcinko Bumerangem na diplomatickou návštěvu k Beckovi a Fred měl za úkol vypátrat podrobnosti o činnosti extrémistických skupin na území SRN a zvláště o útocích proti americkým základnám.
Když Beck Marcinka přijal, byl tam i bývalý člen GSG-9 (nejlepší protiteroristická jednotka v Německu) Franc Ulrich, kterého neměl Marcinko zrovna v lásce. A dal mu to po chvíli také patřčně najevo. Propíchnul mu krkavici. Teda tak, aby to přežil. Pří soukromém pohovoru s Beckem (mezi čtyřma očima) použil Marcinko své osvědčené donucovací prostředky. Becka párkrát profackoval, a ten mu řekl vše o svých úmyslech.
Když se pak večer vrátili s Bumerangem zpět, povolal Marcinko zbytek svého teamu a Freda s jeho komandem do Düsseldorfu, protože se chystal vzít budovu Beckovi firmy útokem a porozlhédnout se po ní. Při návštěvě budovy nalezl Marcinko několik disket s názvy Varianta Alfa až Delta, které popisovaly několik možností destabilizace SRN. Marcinko si tyto diskety vzal k sobě a hodlal je použít později proti Beckovi.
Po nějaké době vypátral Marcinko, kam jezdí Beck na víkendy. Byl to středověký hrad hluboko v lese, který byl však výborně hlídán. I přestoto zjištění se Marcinko rozhodl na hrad zaútočit. Spolu se svojí skupinou a se skupinou Freda se vydali do hradu. Tam se rozdělili a Marcinkova skupina měla za úkol zneškodnit Becka a lokalizovat ADN. Jenže cestu Marcinkovi zkřížil Franz Urlich, se kterým si však Marcinko poradil. Sice s velkýmy problémy, ale povedlo se mu to. V poslední neprozkoumané místnosti konečně objevil Becka a sním dvě ADN ruské výroby a tři výroby americké. Marcinko Becka s velkou chutí zlikvidoval a ADN připravil na odvoz zpět do států.

Žádné komentáře:

Okomentovat