Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 3 – Zelený team 1/3

Autor.: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 3 – Zelený team
Překladatel: Roman Marhold
Rok vydání: 1995
Stručný obsah: Marcinko se nyní jako velitel protiteroristické skupiny ”Zelený team” (Rudá buňka byla před rokem, když získala 5 taktických střel Tomahawk s jadernou hlavicí, rozpuštěna admirálem Pinkym Prescotem. Pár týdnů na to dostal Marcinko příkaz od VNO (velitel námořních operací), aby utvořil novou elitní jednotku) ocitá v Káhiře, aby zde zajal vůdce fundamentalistických teroristů Máhmúda Azíze abú Jasana, který podnikl řadu atentátů proti USA a o kterého má zájem FBI. Akce byla úspěšná a Zelený team Azíze zajal. Při cestě do Alexandrie, kde se měli nalodit na motorový člun, který je pak odveze na americký křižník, kde je vyzvedne vrtulník a dopraví je na letadlovou loď, která je zaveze do Los Angeles, kde Azíze předají FBI, se dostali do zácpy. Marcinkovi už dlouho pípal pager, protože mu stále volal Pinky. Když si odběhl zavolat, zjistil z televize, co mu Pinky chtěl. Zdejší televize vysílala záznam s CNN, kde bylo vidět britský válečný křižník určený k vyřazení v plamenech. Dále se z TV dozvěděl, že na lodi vybuchla bomba zrovna ve chvíli, kdy na ni vstupoval americký VNO a Vrchní velitel britského válečného loďstva. Oba dva a dalších 36 lidí bylo zabito a dalších 86 zraněno. Marcinko ani nezavolal Pinkymu, se vrátil do auta a sdělil mužům co se stalo. Dále rozhodl, že zelený team bude pokračovat v misi a on odletí do Londýna. Ostatní za ním přiletí později.
Po příletu do Londýna si ho na letišti vyzvedl korvetní kapitán Randy Rayman a zavezl ho do hotelu. Cestou mu vylíčil celou událost a také mu sdělil, že jsou Britové v koncích a neví co dělat dál. Z hotelu se Marcinko vydal na Vrchní velitelství námořních sil, kde pracoval jeho dávný přítel Hans Weber. Když se přivítali, požádal ho o výzbroj a potápěčské vybavení. Pak se vrátil do hotelu Mariotte, kde měl svůj pokoj, vzal si novou mariňáckou uniformu a vydal se na zdvořilostní návštěvu k admirálu Pinkymu Prescotovi III.
Druhý den si Marcinko zabalil potápěčskou výzbroj od Webera a vydal se k lodi, kde zahynul VNO. Přes plot se dostal na základnu, kde loď kotvila, v jednom skladu se převlékl a vydal se na průzkum dna. I když okolí lodi prohledali potápěči od SBS, přesto se mu podařilo najít ulomený stabilizátor od miniponorky. Stabilizátor pak odnesl Weberovi na analýzu. Když se vrátil do hotelu, našel vzkaz od lorda Davise, britského ministra obrany, že by se sním rád setkal v jednom klubu.

Žádné komentáře:

Okomentovat