Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 5 – Zlatý kód 1/2

Autor: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 5 – Zlatý kód
Rok vydání: 1997
Překladatel: Roman Marhold
Stručný obsah: V tomto díle se Marcinko ocitá v Moskvě, aby vyšetřil smrt svého přítele Paula Mahona, který tam pracoval jako vojenský atašé a byl zabit i se svou rodinou Marcinkovým kmotřencem Adamem.
Marcinko s Paulových záznamů získal stopu, která vedla k místnímu mafiánskému bossi Andreji Judinovi. Po výslechu jedné z jeho goril zjistil, že se Judin nachází na jedné horské dače. Proto se Marcinko soplu s příslušníky OMONu (ruská elitní jednotka ministerstva vnitra) tuto daču přepadl. Judin tam však nebyl.
Když se vrátil zpět do Moskvy, prohlídnul znova Paulovi záznamy a po dlouhé době našel zmínku o ruském zábavním klubu pro bohaté „Dynamo“. Marcinko se tam spolu se svým teamem vypravil a setkal se tam osobně s Judinem a jeho ženou (podle Marcinka to byla prý pěkná kočka). Ale po jeho boku seděli také Werner Lantos, velice vlivný a bohatý člověk (mimo jiné vlastnil i síť bank po celém světě) a Viktor Grinkovov, ruský ministr vnitra. Marcinko hned Judina zmáčkl a obvinil ho z Paulovi smrti. Judin vše zapřel.
Když Marcinko odcházel, vyslal za nim Judin dvě gorily, aby ho cestou sejmuli. Marcinkovi hoši je však na blízkém hřbitově předběhli. Jednu gorilu zabili a druhou vzali na výslech. Dozvěděli se od něj, kde Judin bydlí. Další noc se tam vydali, ale našli Judina a jeho rodinu po smrti. Při odchodu z jeho bytu narazili na Grinkova a střelce z OMONu. Ty zabili Judina a teď šli po Marcinkovi. Kluci je zabili a Grinkova zajali. Ale venku čekali posily, takže se Marcinko musel opevnit v budově.

Žádné komentáře:

Okomentovat