Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

1. MONTOVANÝ SKELET - Technologický postup montáže

Sloupy
Provedeme kontrolu vertikálního a horizontálního založení. Vyrovnání výšky nivelací v celém půdorysu v místech sloupů s ohledem na nejvyšší místo. Sloup se očistí na dosedací ploše a zkontroluje se kompletnost. U obou montovaných otvorů v horní části se zapne závěs. Oba vazači nasměrují sloup a osadí ho do maltového lože. Přesné osazení se provede pomocí klínů. Po osazení zůstává sloup v závěsu. Musí být zajištěna stabilita sloupu. Poté se sundají závěsy. Následuje dovaření trnů koutovými svary. Tímto způsobem se montují nejprve rohové sloupy a poté sloupy mezilehlé.

Průvlaky
Vytvoříme váhorys na všech sloupech a provedeme kontrolu výšky záhlaví sloupu pro uložení průvlaků. Na navlhčené hlavy sloupů se nanese maltové lože. Na návěsu se pak průvlak očistí, zkontroluje kompletnost a zahákne do závěsů. Dva vazači průvlak ustálí a nasměrují trny čnějící ze sloupu do otvoru s průvlaku. Následuje montáž ztužidel. Ztužidlo, průvlak a sloup se vzájemně provaří a spoj se zmonolitní.

Ztužidla
Na místě uložení ztužidel se nanese maltové lože. Na návěsu se zkontroluje kompletnost a zapne do montážních ok. Dva vazači ztužidlo osadí a svářeči svaří v tuhý spoj s ostatními částmi průvlaku.

Panely
na ozuby průvlaků se nanese maltové lože. Panel se očistí, zkontroluje a zapne se do závěsů. Dva vazači osadí první panel ze žebříku a další potom již z osazeného panelu. Následuje zmonolitnění stropu.

Žádné komentáře:

Okomentovat