Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

2. ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ - Technická zpráva

1. Úvod
Tato technická zpráva slouží jako nedílná součást výkresu „Zařízení staveniště – Administrativní budova, Souběžná 13“.

2. Staveniště
Staveniště se nachází na rohu ulice Souběžná a Závodského. Staveniště bude v první řadě oploceno přenosným plotem o výšce 2 m. Na staveništi budou dvě vjezdové brány situované dle výkresu.

3. Komunikace
Součástí zařízení staveniště bude komunikace šířky 4 m, budovaná ze silničních panelů na zhutněné pískové lože.

4. Sociální zařízení
Součástí přední staveniště dodavateli bude předání dohodnutých prostor v objektu Souběžná 11, které budou sloužit jako sociální zázemí pro stavbu po dobu trvání hrubé stavby. Bude zde šatna pro dělníky, zázemí pro stavbyvedoucího či mistra, sociální zařízení. Později bude pro tyto účely sloužit vymezený prostor ve stavěném objektu.

5. Skladovací plochy
Další částí zařízení staveniště bude zpevněná skladovací plocha umístěná za komunikací. Tato plocha bude sloužit na skladování materiálu dle jednotlivých etap stavby (prvky skeletu, prvky krovu, atd ..)

6. Výrobní plochy
Dle výkresu bude další plocha vyhrazena pro míchací centrum u kterého se bude nacházet skládka cementu, malty, písku, atd.. Součástí míchacího centra bude 250 l míchačka na 380 V. Míchací centrum bude sloužit pro přípravu malt a betonu pro drobné práce na stavbě. Pro betonáž větších objemů (základy, podlahy, atd..) bude beton dovážen z blízké betonárky.


7. Přípojky inženýrských sítí
V rámci zemních prací budou vybudovány přípojky inženýrských sítí dle projektu TZB, které budou do kolaudace stavby sloužit jako přípojné body pro zařízení staveniště a po ukončení stavby budou přehlášeny na objednatele. Rozvod inženýrských sítí pro zařízení staveniště je zakreslen na výkrese schematicky, protože přesné umístění rozvodů se bude v průběhu etap stavby měnit.

8. Komunikace po staveništi
Horizontální i vertikální přepravu po staveništi bude zabezpečovat věžový jeřáb MB 50 umístěný dle výkresu. Věžový jeřáb bude napojen na síť el. napětí.
Parametry jeřábu MB 50:
Vyložení: 20,0 m
Zdvih: 44,8 m
Hmotnost břemene: 2,5 – 5,0 t
Hmotnost protizávaží: 14,7 t

Parametry stavby:
Nejtěžší prvek (průvlak): 2,35 t
Nejvzdálenější prvek: 19 m

Pro drobnou vertikální komunikaci bude sloužit stavební výtah umístěný dle výkresu.

9. Závěr
Zařízení staveniště a účel jednotlivých ploch se může v průběhu stavby částečně pozměnit dle konkrétních požadavků stavby. Na závěr stavby bude demontováno a uklizeno v průběhu dokončovacích prací.


Článek podporuje:
přírodní linoleum, korkové plovouci podlahy, parkety a vlysy

Žádné komentáře:

Okomentovat