Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

5. Plochá střecha - III - Postup montáže

Postup montáže

- Musí být hotovy všechny konstrukce přesahující střešní plášť a nadezdívky. Odchylka od stropní roviny je povolena max. 5 mm na 2 m latě.
- Na nosnou konstrukci střešního pláště následuje vrstva spádová. Pro ni je nutno na střeše vytvořit z latí soustava vodících přímek, kterými se přesně určí budoucí povrch spádové vrstvy. Do této soustavy přímek se následně rozprostíraný materiál hutní a stahuje.
- Na urovnanou spádovou vrstvu se pak nanese betonová mazanina tl. 35 mm.
- Na pečlivě upravený povrch betonové mazaniny klademe expanzní a parotěsnou vrstvu spojenou s funkcí pojistné hydroizolační vrstvy. Tato vrstva je tvořena spec. asfalt. pásy ALVENTBIT, které mají na spodní straně hrubozrnný posyp písku. Touto stranou se volně kladou na podklad a malá vzduchová vrstva tvořená zrníčky písku umožňuje únik vznikajících vodních par.
- Tepelně izolační vrstvu z desek z pěnového polystyrenu s tvarovanou spodní plochou klademe na suchý podklad za suchého počasí. Důležitou podmínkou při použití lehkých tepelně izolačních dílců je, že tyto dílce musí být ve střeše zabezpečeny proti sání větru.Toto zabezpečíme přilepením k pevnému podkladu, případně i zatížením dalšími vrstvami.
- Dále položíme polystyrénovou separační vrstvu položených nenasákavých textilií PETEX, kterou lepíme, neboť polystyren nesnáší vysokou teplotu.
- Hydroizolační vrstva zajišťuje vodotěsnost střešního pláště. Chrání tedy podstřešní prostory jakož i všechny další vrstvy ležící pod ní, před atmosférickou a technologickou vodou.
- Použijeme armované folie z měkčeného PVC, které jsou klasifikovány jako nenasákavé. Tyto povlaky nesmí být ve stavební konstrukci v přímém kontaktu s asfaltem, pryží, pěnovým polystyrenem. Proto mezi touto vrstvou a vrstvou separační je vložena vrstva z textilií PETEX.
- Stabilizační vrstva zajišťuje svou hmotností polohu dalších vrstev ve střešním plášti vůči sání větru. Nahrazuje v některých případech funkci spojovací vrstvy. Zde jsme využily ochranný násyp z oblázků, který plní zároveň i funkci ochranné vrstvy.
- Konstrukce podléhá deformacím, a proto je nutno dilatovat nosnou střešní konstrukci ve styku s obvodovou svislou nosnou konstrukcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat