Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3. KROV - charakteristika, material, doprava, skladovani

1. Charakteristika krovu
Krov tohoto objektu je řešen v soustavě vaznicové. Jedná se o sedlovou střechu se stejnými sklony střešních rovin. Základem konstrukce je pět plných vazeb tvořených stojatými stolicemi.

2. Použitý materiál
Při stavbě bude použito hraněné smrkové dřevo v jakostní třídě A. Použité prvky musí vyhovovat předepsané pevnosti. Absolutní vlhkost dřeva nesmí přesáhnout 20%. Pro spojování materiálu jsou použity tesařské skoby z páskové oceli - 25/4 o délce 300 mm, svorníky s podložkami o průměru 20 mm, hřebíky, vruty.

3. Doprava a skladování
Doprava na staveniště bude zajištěna pomocí tahače T815 NTH pro dlouhá břemena, krátké kusové prvky na valníku TATRA 815. Dopravu po staveništi zabezpečuje jeřáb PEINER SMK.
Prvky krovu se skladují na prostorách k tomu určených. Kovové prvky se uskladňují na volné prostranství do hraní maximální výšky 2,0 m. Mezi hráněmi zanechat průchod minimálně 0,75 m. Prvky krovů musí být uloženy na skládce na podkladních hranolech nejméně 20 cm vysokých a musí být dostatečně chráněny před nepříznivými klimatickými vlivy. K místu skládky musí být snadný příjezd a musí být v dosahu jeřábu. Spojovací součástky, pomocný materiál a drobné nářadí nutno uskladnit v krytém uzamykatelném skladu s pevnou podlahou. Latě se ukládají ve svazcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat