Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3. KROV - II

4. Připravenost staveniště
Celá půdní úroveň a okapová římsa musí být hotová a dostatečně zatvrdlá. V půdním prostoru je zřetelně vyznačen váhorys a podélná osa. Půdní mazanina je provedena po celé ploše a je dostatečně zatvrdlá. Z půdního prostoru je vyklizeno lešení a zbytky materiálu z předchozích prací.

5. Složení pracovní čety
Pracovní četu tvoří 7 dělníků: 1 vedoucí čety - tesař, 3 tesaři pro montáž krovu, 3 pomocní dělníci. Vedoucí čety organizuje a řídí práce, určuje výrobní postup. Tesaři provádí montáž krovu, dbají na kvalitu tesařských spojů a na řádné zavětrování. Pomocní dělníci zajišťují přísun prvků krovů k místu montáže a provádějí pomocné práce.

6. Pracovní nářadí a pomůcky
Nářadí pro jednoho pracovníka:
1 tesařská pilka rámová, 1 sekera malá, 1 dláto, 1 metr, 1 tužka

Nářadí pro četu:
1 elektrická pila řetězová, 1 pila břichatka, 1 pila rámová velká, 1 pila ocaska, 2 elektrické vrtačky a sada vrtáků, 2 rašple, 2 kleště, 1 elektrická utahovačka, 2 sady klíčů matkových, 2 úhelníky, 1 elektrický hoblík, 1 ruční hoblík, 2 žebříky délky 4 m, 1 žebřík délky 8 m, 1 železná palice, 1 dřevěná palice, 2 kladiva, 1 měřící pásmo, 2 vodováhy, 1 zednické závaží, 1 šňůra, 1 nivelační stroj, 1 měřící lať, 2 konopné lana délky 10 m, 1 lanový kladkostroj, 1 montážní bidlo

Žádné komentáře:

Okomentovat