Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Zařízení staveniště, Technická zpráva

1) Úvod

Tato technická zpráva slouží jako nedílná součást výkresu „Zařízení staveniště – Bytový dům Souběžná 13“.

2) Staveniště

Staveniště se nachází na rohu ulice Souběžná a Závodského. Staveniště bude v první řadě oploceno přenosným plotem o výšce 2 m. Na staveniště budou dva vjezdy situované dle výkresu u komunikací. Další vchod bude v místě budoucího hlavního vchodu do budovy.

3) Komunikace

Součástí zařízení staveniště bude obousměrná panelová komunikace. Vzhledem k předpokládanému vytížení této komunikace, bude šířky 4 m s poloměrem zatáčky 6,25 m. Tato komunikace bude zbudována zároveň se zemními pracemi.

4) Sociální zařízení

Součástí přední staveniště dodavateli bude předání dohodnutých prostor v objektu Souběžná 11, které budou sloužit jako sociální zázemí pro stavbu po dobu trvání hrubé stavby. Bude zde šatna pro dělníky, zázemí pro stavbyvedoucího či mistra, sociální zařízení. Později bude pro tyto účely sloužit vymezený prostor ve stavěném objektu.

5) Skladovací plochy

Skladovací plochy jsou na výkrese označeny čísly 1, 3, 4.
Celá stavba bude zásobována průběžně dle konkrétní potřeby. Počítá se s materiálovým předzásobením stavby průměrně na 1-2 týdny.
Skladovací plocha č. 1 o ploše 80m2 bude sloužit po dobu hrubé stavby pro skládku pevného materiálu (zdivo, Hurdisky, …)
Skladovací plocha č. 3 o ploše 80m2 bude sloužit po dobu hrubé stavby pro skládku sypkého materiálu (písek, malta, cement, …)
Skladovací plocha č. 4 o ploše 10m2 bude sloužit po dobu hrubé stavby jako skládka materiálu těsně před jeho zpracováním. Na tuto plochu bude materiál dopravován ze skládek 1 a 3 pomocí UNC 750, které bude na stavbě k dispozici po celou dobu trvání hrubé stavby.

6) Výrobní plochy

Výrobní plochy jsou na výkrese označeny čísly 2 a 5.
Výrobní plocha č. 2 o rozloze 31 m2 bude sloužit pro jednotlivá řemesla na stavbě.
Na výrobní ploše č. 5 o rozloze 10 m2 bude umístěna elektrická míchačka a bude sloužit pro přípravu malt a betonů na stavbě.

7) Přípojky inženýrských sítí

V rámci zemních prací budou vybudovány přípojky inženýrských sítí dle projektu TZB, které budou do kolaudace stavby sloužit jako přípojné body pro zařízení staveniště a po ukončení stavby budou přehlášeny na objednatele.

8) Komunikace po staveništi

Horizontální komunikace po dobu hrubé stavby bude zabezpečena pomocí UNC 750, které bude přesouvat veškeré větší množství materiálů po staveništi.
Pro vertikální komunikaci bude sloužit stavební výtah, který bude umístěn dle výkresu „Zařízení staveniště“ vedle výrobní plochy č. 5. Pro přesun těžkých materiálů (např. stropní I profily) bude dle jednotlivých technologických předpisů vždy na stavbu přizván autojeřáb.

9) Závěr

Zařízení staveniště a účel jednotlivých ploch se může v průběhu stavby částečně pozměnit dle konkrétních požadavků stavby. Na závěr stavby bude demontováno a uklizeno v průběhu dokončovacích prací.

Žádné komentáře:

Okomentovat