Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Během zlodějského křtu, ...

Během zlodějského křtu, kdy má dělat zeď svým komplicům, je však zadržen policií, což bere jako vysvobození a úlevu. U soudu se jej ujímá ušlechti-lý pan Brownlow s tím, že z něho vychová řádného občana. Fagin se ale obává nepohodlného svědka a Olivera pro jistotu unáší. Ten je však při další nedobrovolné akci zraněn, i když se jej Lišák Ferina snaží zasvětit do tajů zlodějského řemesla, a končí u slečny Rózy, která v něm později pozná svého synovce. Lupičská banda je nako-nec rozprášena, bandité pochytáni a popraveni a mladý muž Oliver se stává adoptivním synem ctihodného pana Brownlowa.

(z francouzského a ruského realismu vybrat jednoho autora + dílo -> takže toho nebude tolik:), jinak to má Adámek v pub-outu)

2) Francouzský realismus
- Francouzská společnost procházela v polovině 19.století hlubokými proměnami, ale zejména frustrací z nena-plněných ideálů Velké francouzské revoluce, revolučních událostí z let 1830 a 1848, které naopak vyústily v návrat konzervativního režimu Napoleonova synovce v podobě tzv. II. císařství.
- Francouzský realismus je velmi úzce spjat i s doznívajícím romantickým viděním a ztvárňováním světa a něk-dy není zcela možné vést mezi nimi jasné dělící linie a hranice, neboť jejich tvárné postupy a přístupy se kombi-nují a prolínají.

Žádné komentáře:

Okomentovat