Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PROVEDENÍ MONTÁŽE SKELETU - Montáž stropních panelů

9.5) Montáž stropních panelů

a) Připravenost k montáži stropních panelů
- Osazeny všechny sloupy v podlaží, osazeny ztužující stěny a příčky.
- Osazeny schodišťové prvky a průvlaky.
Doprava stropních panelů ze skládky na místo montáže se provede jeřábem. Stropní panely dutinové, Spiroll, včetně instalačních, podestových a mezipodestových osazují dva montážníci na příruby průvlaků do maltového lože. Při provádění maltového lože a osazování panelů jsou montážníci zajištěni osobním ochranným pracovním prostředkem proti pádu. Kladení panelů se provádí podle montážních výkresů. Kotvení lanka osobního ochranného prostředku se provede po osazení prvního panelu v poli k ochrannému hrazení. Při osazování dalších panelů se kotvení provádí do závěsných ok vždy posledního stropního panelu. lanko nesmí být delší než 1,5 m. U panelů Spiroll se lanka kotví na lanko upevněné v podélné ose průvlaků na závěsných okách. Při použití ztužujících stěn započne montáž stropních panelů vždy od ztužujících stěn, aby byla vytvořena souvislá tuhá konstrukce.

c) Montážní postup
- Provedení maltového lože o tl. 10 mm na ozuby průvlaků. Maltové lože pro první panel se provádí ze žebříku.
- Na skládce se panel očistí, zkontroluje se jeho kompletnost a zapne do závěsných ok lanový závěs, odpovídající hmotnosti prvku.
- Doprava panelů na místo uložení směrem proti dvěma montážníkům, kteří při montáži prvního panelu po ustálení 300 mm nad průvlakem osazují panel z montážní plošiny.
- Před montáží dalšího panelu přejdou montážníci na osazený panel, provedou maltové lože. Pracovníci přejdou k místu montáže a navádějí panel na osazení. Po zajištění panelu přivařením se odepíná závěsné zařízení.
- Podle použitého druhu panelu se provede vzájemné spojení – provaření.
- Postup montáže stropních panelů se musí volit tak, aby bylo montováno ve všech polích postupně od kraje, aby vnitřní průvlaky byly rovnoměrně zatěžovány. Alternativně je možné stropní panely ukládat za sebou z jedné a potom z druhé strany průvlaku za předpokladu, že průvlaky budou zajištěny proti překlopení přivařením stabilizačních destiček před osazováním stropních panelů. Přesné pořadí osazování stropních panelů musí být určeno při zpracování montážního výkresu a před osazováním na stavbě vyznačeno na průvlacích.
- Provedení uložení zálivkové výztuže mezi stropní panely výztuže ve spojích průvlaků a ztužidel. Tato výztuž a její spojování musí být předepsána projektem.
- Uložení výztuže, provedení dobetonávky a zmonolitnění zálivky.

Žádné komentáře:

Okomentovat