Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PROVEDENÍ MONTÁŽE SKELETU

1. Pro výstavbu administrativní budovy byla použita konstrukce prvků soustavy S 1.2 . Systém S 1.2 vytváří stavební soustavu, vlastní skelet patří do II. kategorie skeletů a montuje se ze železobetonových tyčových dílců – sloupů, průvlaků, ztužidel a plošných deskových dílců – stropních panelů, ztužujících stěn a schodišťových dílců. Sestava schodiště se označuje jako S 1.S .

1. Charakteristika skeletu

Nosné rámy jsou vytvořeny ze sloupů a průvlaků a ztužující rámy ( kolmé na nosné ) jsou tvořeny ze sloupů a ztužidel. Rámové styčníky jsou tuhé – Čapkův styk. Stykování průvlaků se sloupy se provádí v ose sloupů.
Konstrukce stropu se montuje ze žb dutinových a instalačních dílců, předpjatých stropních dílců SPIROLL a předpjatých panelů průřezu U nebo TT. Stropní prvky se ukládají na průběžné příruby průvlaků. Dílce stropní konstrukce jsou opatřeny ocelovými kotevními destičkami pro připevnění dílců obvodového pláště. Součástí soustavy S 1.2 je obvodový plášť keramický.
Všechny dílce S 1.2 se navzájem stykují svařováním zabudovaných ocelových prvků ( destiček, trnů, vyčnívající výztuže apod. ) s přiloženými prvky spojovacími.
Konstrukce schodiště S 1.S umožňuje navrhnou schodiště rovnoběžně se směrem rámů, nebo kolmo na směr rámů. V našem případě je navrženo schodiště kolmé na směr rámů. Schodiště může mít vlastní konstrukci, nebo může využívat nosných prvků skeletu. Prvky schodiště jsou spodní a horní schodišťový blok, schodišťové sloupy a průvlaky, schodišťové trámy, ramena a mezipodestové panely.
Sloupy skeletu se zakládají do základových konstrukcí ( patek ) s vyčnívajícími trny. Obvodový plášť se zakládá na montovaných základových trámech.

Žádné komentáře:

Okomentovat