Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PROVEDENÍ MONTÁŽE SKELETU - Montáž schodiště využívající konstrukci rámu, kolmé na rám, dvouramenné

9.4) Montáž schodiště využívající konstrukci rámu, kolmé na rám, dvouramenné

a) Připravenost k montáži schodiště
- V 1. podlaží jsou smontovány všechny sloupy, ztužující stěny a příčky.
- Ve 2. podlaží a vyšším jsou smontovány a zmonolitněny spodní podlaží včetně schodiště, osazeny sloupy, ztužující stěny a příčky.
Doprava schodišťových dílců ze skládky na místo montáže se provádí jeřábem. Schodišťový blok se ponechá v závěsu jeřábu, dokud není provedeno jeho kotvení ( provaření ocelových destiček ).

b) Montážní postup
- Kontrola vertikálního a horizontálního založení s propsáním jednotlivých bloků na montážní spáře ( základ nebo v patrech schodišťové průvlaky ). V 1. nadzemním podlaží musí být osazeny ocelové kotevní destičky v podkladním betonu pro vzájemné kotvení spodních schodišťových bloků.
- Vyrovnání výšky nivelací v místech osazení spodního bloku cementovou maltou s vložením distančních vložek z tvrdého dřeva na přesně znivelovanou výšku ( 2 kusy pod 1 panel ).
- Provedení maltového lože o tl. 20 mm s mírným převýšením přes distanční podložky.
- Kontrola kompletnosti spodního bloku na skládce a jeho doprava na místo montáže jeřábem. Přesné osazení do maltového lože. Blok je orientován ozubem dovnitř schodiště.
- Na ozuby pro uložení mezipodest panelů se provede 15 mm maltového lože a osadí se mezipodestový panel. Na horní ploše čel mezipodestových panelů jsou zabudovány ocelové destičky, které se pomocí příložek 50/10/150 mm přivaří k destičkám zabudovaným v horní ploše schodišťových bloků spodních.
- Provedení maltového lože o tl. 20 mm s mírným převýšením přes distanční podložky pod schodišťové bloky horní. Zavěšení a doprava bloku nad místo montáže. Horní blok je rovněž opatřen zabudovanými ocelovými destičkami pro kotvení s blokem spodním a schodišťovým průvlakem. Po osazení maltového lože se blok ponechává v závěsu jeřábu do doby dokončení provaření. Po vzájemném provaření schodišťových bloků ( spodní a horní ) se provede navlhčení a zálivka spar.
- Na navlhčené hlavy sloupů pro rám skeletu v prostoru schodiště se provede maltové lože o tl. 20 mm a osadí se průvlaky.
- Osazení ochranného hrazení prostoru schodiště a schodišťových ramen.
- Osazení průvlaků v celém patře podle zvoleného způsobu, osazení stropních panelů a současně osazení ochranného hrazení po obvodu patra.

Žádné komentáře:

Okomentovat