Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Bednící práce

1. Obecné podmínky
Pro provedení betonáže bazénového prostoru o rozměrech (4,5 x 2,4 x 1,8 m) je nutno zhotovit bednění. Hlavním dodavatelem bednění bude stavební firma nebo fyzická osoba, která bude také provádět zemní práce. Vytyčení a zaměření stavby provede stavbyvedoucí s příslušnou kvalifikací nebo vybraná geodetická firma. Bednění bude provedeno ze systémového bednění MIDI firmy PORT.

2. Pracovní podmínky
Před zahájením prací musí být vybudována příjezdová komunikace ke staveništi, provedeny terénní práce a zemní úpravy spojené s vyhloubením základových rýh a odvodnění pláně. Také musí být proveden rozvod elektrické energie a vody. Stavba bude v nočních hodinách osvětlena dvěma halogenovými světly. Dále musí být upraveny plochy pro skládky materiálu.
Přístupová cesta na staveniště bude napojena na stávající cestu ulicí Souběžná.

3. Převzetí staveniště
Staveniště převezme hlavní stavbyvedoucí dodavatelské firmy od zástupce investora. Součástí převzetí bude zápis investora do stavebního denníku o předání se všemi náležitostmi. Podepsáním protokolu o převzetí staveniště a zahájením prací zodpovídá zhotovitel základů za jejich další průběh.

4. Obecné pracovní podmínky
Předpokladem pro zahájení bednících prací je provedení terénních prací a zemní úpravy spojené s vyhloubením základových rýh a odvodnění výkopových prací. Všichni pracovníci budou proškoleni z BOZ.

Žádné komentáře:

Okomentovat