Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRO STAVEBNÍ BETONÁRKU

Obecné informace
Technická zpráva je zpracována pro objekt – prodejna potravin + klub mládeže Náchod. Jde o dvoupodlažní objekt, v podzemní části se nachází kryt CO, malý víceúčelový sál pro 160 diváků a další prostory nutné pro provoz klubu. V nadzemní části je prodejna potravin, příprava masa, zeleniny, lahůdek, bloky chladíren, sklady a strojovna chlazení a vzduchotechniky. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou skeletovým systémem, konstrukční výška je 3,6 m. Půdorysné rozměry jsou 33,0x28,5 m.

Základy jsou tvořeny z prefabrikovaných patek a monolitických pasů, obvodový plášť pro 1.PP je tvořen z cihelného zdiva, 1.NP porobeton. Střecha je dvouplášťová z keramických panelů, plochá s povlakovou krytinou z asfaltových pásů Bitagit.

Stavba se nachází v mírně svažitém terénu. Svým vzhledem nijak nenaruší ráz okolí. Předpokládá se na pojení na stávající inženýrské sítě (el. energie, vodovod, kanalizace, sdělovací kabely) pomocí přípojek. Plocha pozemku je 81,0 x 76,0 m.



Výroba Betonové směsi
Navržená denní spotřeba betonové směsi vychází z předpokladu vybetonovaní svislých konstrukcí jednoho podlaží za den při monolitické výstavbě, jedná se o 30 sloupů velikosti 0,45x0,45x3,3m.

Denní spotřeba tedy je 21,87 m3 Při osmihodinové pracovní době z čehož připadá hodina na údržbu a čištění je hodinová spotřeba betonu 3,12 m3 . Navržená betonárka s míchačkou SM 250 má výkon 5 m3 /hod., což plně postačuje a betonárka bude pracovat na 62,4%. Parametry a popis míchací sestavy je obsažen v příloze této zprávy.

Pro výrobu 21,87 m3 směsi bude potřeba 10,848 m3 písku frakce 0-4, 6,495 m3 kameniva frakce 4-8, 6,5 m3 hrubého kameniva frakce 8-16 dále 8 048 kg cementu portlandského 32,5 a 3,98 m3 vody. Skládka kameniva bude na zpevněném a odvodněném podkladu, oddělena pevnými mezistěnami. Cement bude uskladněn v zásobníku cementu ZS 15. Voda bude odebírána z vodovodní přípojky.

Cementové silo bude opatřeno šnekovým dávkovačem cementu DC –151, kamenivo bude váženo na vážícím zařízení Rukov.

Při výrobě betonové směsi musí být dodržena norma ČSN 73 24 00 (Výroba betonové směsi a kontrola jakosti)



Přeprava a uložení betonové směsi
Betonová směs bude přepravována z betonárky do bednění pomocí čerpadla betonu MIXOKRET M201-E (Technické údaje viz. Příloha). Čerpadlo bude umístěno u míchacího centra, kde betonová směs půjde z míchačky přímo do čerpadla a odtud do bednění. Pro provoz čerpadla je potřeba provozní napětí 380V a je potřeba zajistit odpovídající přípojku z rozvodné skříně. Dosah čerpadla je vodorovně 100m, svisle 40 m, což plně postačuje.

Po uložení směsi bude použit ponorný vibrátor PV 201(technické parametry viz. Příloha)

Žádné komentáře:

Okomentovat