Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Technická zpráva k zařízení staveniště

Popis objektu:
Technologická zpráva je zpracována pro objekt – prodejna potravin+ klub mládeže Náchod.Jde o dvoupodlažní objekt, v podzemní části se nachází část CO, malý víceúčelový sál pro 160 diváků a další prostory nutné pro provoz klubu. V nadzemní části je prodejna potravin, příprava masa, zeleniny, lahůdek, bloky chladíren, strojovna chlazení a vzduchotechniky a sklady. Součástí objektu je zvedací plošina, kanály vzduchotechniky, schodiště nouzového úniku. Jedná se o objekt s nosnou konstrukcí tvořenou skeletovým systémem S 1.2 a konstrukční výškou 3,6m. Půdorysné rozměry jsou 33,0 x 28,5 m.
Základy jsou tvořeny z patek a monolitických pasů, obvodový plášť pro 1.PP je tvořen z cihelného zdiva, 1.NP porobeton. Střecha je dvouplášťová z keramických panelů, plochá s povlakovou krytinou z asfaltových pásů Bitagit.
Rozsah staveniště:
Plocha staveniště ……………….. 6156 m2
Plocha objektu…………………... 940,50 m2

Připravenost staveniště:
Staveniště před instalací zařízení staveniště oplotíme pomocí dřevěných kůlů a řeziva. Rovněž je nutné položit přípojku vnější kanalizace (řešeno samostatně). Při instalaci zařízení staveniště je třeba zajistit přípojky IS k zařízení dle výkresu zařízení staveniště. Objekty vypsané v kap. Zařízení staveniště se uloží rovněž dle výkresu zařízení staveniště.

Terénní úpravy:
Na pozemek zbavený ornice uložíme prefabrikované ŽB panely dle výkresu, které budou tvořit staveništní komunikaci. Rovněž se zhotoví dle výkresu zpevněné plochy z vrstvy štěrku zhutněné vibrovacím válcem.

Zařízení staveniště:
Zařízení staveniště je tvořeno:
• UNIMO buňky v nich sociální zázemí pro zaměstnance + kanceláře vedení stavby celkem 12 ks.
• Provozní objekt – jedná se o zastřešený prostor tvořený konstrukcí z lešenářských trubek a zakrytou trapézovými plechy. Slouží pro skladování rozměrnějších předmětů a pro provádění některých činností aniž by byly závislé na počasí.
• Kontejner – slouží k uskladnění materiálu, především pojiv do směsí.
• Skladovací plocha S1 – souží k uskladnění stavebního materiálu – zejména cihel, apod…
• Skladovací plocha S2 – plocha k uložení bednění, lešení a armovací výztuže
• Staveništní betonárka – řešena samostatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat