Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Stropní konstrukce

1. Materiály
Konstrukce stropu bude provedena systémem HURDIS II s patkami, uložených do ocelových I nosníků. Nad jednou místností bude provedena monolitická železobetonová deska tl 120mm.

2. Pracovní podmínky
Rozvod elektrické energie bude řešen pomocí rozvodné skříně na 230, 380 V, která bude napojena na sousední stávající objekt č.p. 2 v ulici Lužická. Rozvod vody bude provizorně taktéž z objektu č.p. 2 v ulici Lužická přes vlastní vodoměr. . Práce v nočních hodinách se nepředpokládá, proto nejsou žádné požadavky na osvětlení staveniště.
Stavba bude realizována v období od 03/99 do 9/99, takže není uvažována ochrana proti mrazu.
Přístupová cesta na staveniště bude napojena na stávající cestu ulicí Lužická.

3. Obecné pracovní podmínky
Podmínkou pro zahájení ukládání stropu bude mimo jiné dodržení přesných rozměrů svislých nosných konstrukcí a dostatečné zatvrdnutí ztužujcích železobetonových věnců
Všichni pracovníci musí být proškoleni z BOZ.

4. Personální obsazení
Na ukládání stropních konstrukcí bude osobně dohlížet stavbyvedoucí nebo jím pověřený mistr. Zastavěná plocha stavby je 105 m2. Stavba musí být realizována v období od 03/99 do 9/99, t.j. během 7 měsíců.

Na ukládání stropů bude pracovat 6 zedníků 3 pomocníci a jeden jeřábník.

5. Stroje a pomůcky
Pracovní nástroje pro ruční práci: lžíce, naběračky, vodováhy, hranoly, desky, rozpěrné desky, kladivo
Pomůcky : rukavice, plexibrýle, lékárnička
Stoje :
Jeřáb na automobilovém podvozku
míchačka.

6. Pracovní postup
Jako první bude provedeno osazení ocelových I nosníků a jejich zafixování.To bude provedeno pod dozorem mistra. Dále se osadí do MVC patky HURDIS. Po zatvrdnutí malty se přistoupí k osazování vložek HURDIS II. Následně na to bude proveden cementový potěr v tl 10mm z pomocných fošnových lávek osazených na I nosnících. Po zatvrdnutí potěru se naveze škvárový násyp a na něm se provede betonová mazanina z lehčeného perlitového betonu.
Nad jednou místností se bude provádět monolitická železobetonová deska. Nejprve provedeme podbednění stropu z překližkových bednících panelů. Pomocí distančníků se osadí nosná výztuž desky. Před zabetonováním musí být převzata jako skrytá konstruce investorem a to poloha a množství výztuže dle dokumentace. Po zlhčení bednění bude následovat betonáž. Po technologické pauze 28 dní se provede odbednění

7. Jakost a kontrola kvality
Na jakost a kontrolu kvality uložení stropu bude dohlížet mistr. Musí kontrolovat:
• polohu I nosníků
• polohu a množství nosné výztuže žb desky

Žádné komentáře:

Okomentovat