Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technologie stavebních procesů - Konstrukce zděné

1. Materiály
Veškeré zdivo je provedeno z přesných tvárnic YTONG. Také nadedveřní a nadokenní překlady jsou ze stejného materiálu. Ke zdění je použita montážní a vysprávková malta YTONG max. zrnitosti 0,4 mm o pevnosti v tlaku za 28 dní 5,0 N/mm2.

2. Pracovní podmínky
Rozvod elektrické energie bude řešen pomocí rozvodné skříně na 230, 400 V, která bude napojena na sousední stávající objekt č.p. 12 v ulici Čížkova. Rozvod vody bude provizorně taktéž z objektu č.p. 12 v ulici Čížkova přes vlastní vodoměr. Práce v nočních hodinách se nepředpokládá, proto nejsou žádné požadavky na osvětlení staveniště.
Stavba bude realizována v období od 03/98 do 10/98, takže není uvažována ochrana proti mrazu.
Přístupová cesta na staveniště bude napojena na stávající cestu ulicí Čížkova.

3. Převzetí staveniště
Staveniště převezme hlavní stavbyvedoucí dodavatelské firmy od zástupce investora. Součástí převzetí bude zápis investora do stavebního denníku o předání ( kdy, kdo, podrobnosti), zaúhlování, vytýčení stávajících sítí, vymezení hranic staveniště, možnosti skladování, napojení na inženýrské sítě (viz bod 2) a převzetí jednoho výškového a dvou směrových bodů.

4. Obecné pracovní podmínky
Předpokladem pro zahájení zdění jsou hotové a dostatečně vytvrdlé základy. Dále musí být provedena izolace proti zemní vlhkosti.
Všichni pracovníci musí být proškoleni z BOZ.

5. Personální obsazení
Na provádění zdících prací bude osobně dohlížet stavbyvedoucí nebo jím pověřený mistr. Zastavěná plocha stavby je 74,02 m2. Stavba musí být realizována v období od 03/98 do 10/98, t.j. během 8 měsíců. Na zdících pracích bude pracovat 8 zedníků. Každý zedník bude mít pomocníka.

6. Stroje a pomůcky
Pracovní nástroje pro ruční práci: lžíce, naběračky, vodováhy, hranoly, desky, rozpěrné desky, kladivo
Pomůcky : rukavice, plexibrýle, lékárnička
Z přístrojů: míchačka.



7. Pracovní postup
Jako první bude provedeno založení lomových a rohových bodů. To bude provedeno mistrem nebo jím pověřeným pracovníkem. Dále se bude postupně zdít po vrstvách. 1. výška zdiva bude vyzděna do výšky poloviny podlaží, t.j. 1200 mm. Potom bude postaveno lešení a vyzděna 2. výška do výšky 2400 mm. Nakonec se budou vsazovat do otvorů dveřní ocelové zárubně, které po osazení se podbetonují.

8. Jakost a kontrola kvality
Na jakost a kontrolu kvality zdění bude dohlížet mistr nebo jím pověřený pracovník. Musí kontrolovat :
- neprosvítaní spar
- zda jsou spáry rovnoměrně široké
- řádný přesah cihel
- umístění otvorů
- osazení překladů
- osazení zárubní
- kvalitu malty.

Žádné komentáře:

Okomentovat